Studiji

Zašto biotehnologija?

Sve je više institucija zainteresiranih za komercijalno istraživanje i razvoj lijekova i institucija Sveučilišta koje trebaju sve veći broj stručnjaka osposobljenih za istraživanje u biomedicini. Biotehnologija je jedno od najbrže rastućih područja posljednjih desetak godina. Tijesno je povezana s razvojem znanosti i inovacija. Zbog interdisciplinarne primjene u znanstvenim spoznajama do inovacija u proizvodnji lijekova i hrane, zahtjeva vrhunski obrazovane stručnjake.

Program

Biotehnologija je multidisciplinarni pothvat koji zahtijeva kompetentnost kako u znanosti tako i u ekonomiji za razvoj novih tehnologija i proizvoda na temelju jedinstvenih primjena različitih polja prirodnih znanosti. Posebnost ovih studijskih programa je u tome što objedinjuje prijediplomsku izobrazbu, a potom se dijeli u četiri diplomska studija koji se dijelom sadržaja mogu poklapati, ali su kao grane uvelike evoluirale.

Zapošljivost

Moguća mjesta zapošljavanja su: farmaceutska industrija, na poslovima istraživanja u zdravstvu, sveučilišni odjeli, te ostale obrazovne i istraživačke institucije i istraživački centri. Ovako koncipiran studij bi po prvi put u nas bio potpuno otvoren za studente. Znanja i vještine koje stječu na prijediplomskom studiju im omogućuju prijelaz na nekoliko diplomskih studija u RH i u susjednim zemljama, a diplomski studiji su u mogućnosti prihvatiti studente s drugih prijedipomskih studija u državi.

Povjerenstvo za analizu i unapređenje studijskih programa

Povjerenstvo za priznavanje izvannastavnih aktivnosti

Povjerenstvo za priznavanje i vrednovanje prethodnog učenja

Ažurirano 21.05.2024.

Skip to content