Događanje

UNIRI se giba

16.03.2024.

09:00

h

_Zabava

Treće izdanje projekta UNIRI SE GIBA na Kastvu održat će se u subotu, 16. ožujka 2024. godine u 9 sati

Prijave su obavezne putem: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx…

Ove godine UNIRI SE GIBA prvo u Kastavskoj šumi koju će svi sudionici upoznati uz pomoć karte (i po želji kompasa). Stazu od desetak kilometara svatko će moći proći putevima koje sam odabere, a cilj je u što kraćem vremenu pronaći sve zadane kontrolne točke.

Prije same utrke svi sudionici će imati priliku čuti zanimljivo i interaktivno predavanje o prehrani trčaka; što jesti prije, za vrijeme i nakon utrke.

Cijeli događaj započinje u 9 sati na Fortici na Kastvu gdje će se podizati startni brojevi i startni paketi.

Ovo je jednostavna orijentacijska utrka što znači da kompas nije neophodan, ali može olakšati kretanje. Svima se savjetuje odjenuti se sukladno terenu i vremenskim uvjetima te se preporučuje nošenje vlastite tekućine u bočicama kako bi smanjili korištenje plastike. Sve sudionike očekuje bogati startni paket te okrjepa na kraju utrke te je osigurana medicinska pomoć.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti ekologije i očuvanja prirode bacanje bilo kakvog smeća (boca, vrećica, gelova) prije, za vrijeme, ili nakon utrke će donijeti diskvalifikaciju.

Projekt „UNIRI SE GIBA“ nastao je u suradnji grada Kastva i Sveučilišta u Rijeci s ciljem povećanja broja rekreativnih aktivnosti koje se nude kako studentima i djelatnicima Sveučilišta tako i građanima. Projekt će se sastojati od više sportskih događaja tijekom godine, a svaki sadrži i edukativni dio.

Napomena: sudjelovanje na ovoj manifestaciji zamjenjuje 3 dolaska na nastavu TZK.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content