Događanje

Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju 2023.

25.04.2023.

09:00

— 18:00

h

_Otvoreni dan Fakulteta

  • Kampus

Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju, Sveučilišta u Rijeci održat će se 25.04.2023. od 09.00 do 18.00 sati, u zgradi sveučilišnih odjela, Kampus Trsat Rijeka u prizemlju te na 2. i 3. katu. Otvoreni dan je manifestacija koja se ove godine organizira po 11. puta, a u kojoj djelatnici i studenti Odjela za biotehnologiju na zanimljiv i interaktivan način pokušavaju približiti svijet znanosti širokoj publici, koja će zasigurno pronaći nešto za sebe.

Ove godine tematika Otvorenog dana kao i Festivala znanosti je „Priroda i društvo“ te smo organizirali radionice i izlaganja ne temu biljaka urbanog okruženja, svijeta aroma koje nas okružuju, prirode svjetla, imunog nadzora mozga i izrade prirodne kozmetike, dok smo za najmlađe posjetitelje priredili igrokaz, povećanje nevidljivog svijeta oko nas mikroskopom, kao i jelovnik vinskih mušica. Detaljniji raspored svih aktivnosti možete pronaći ovdje.

Sve zainteresirane grupe mogu rezervati svoje mjesto koristeći Google obrazac, nakon čega će se organizator povratno javiti s potvrdom detaljnog rasporeda za svaku prijavljenu grupu.

Kako se manifestacija održava kao dio Festivala znanosti u kojoj Sveučilište u Rijeci sudjeluje kao jedan od organizatora, svi posjetitelji su više nego pozvani posjetiti radionice i aktivnosti Fakulteta za fizikuFakulteta za matematiku i Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija kao i smotru Sveučilišnih odjela koja će se održati u lobiju zgrade. Detaljni objedinjeni raspored svih aktivnosti možete pronaći ovdje.

Ekipno natjecanje TETRAGON za učenike trećih razreda srednjih škola iz područja matematike, informatike, fizike i biotehnologije će se održati 25.04.2023., u zgradi sveučilišnih odjela, Kampus Trsat Rijeka. Više informacija o događaju možete pronaći ovdje.

Djelatnici i studenti Odjel za biotehnologiju će u periodu od 10.00 do 12.00 sati tokom tjedna 24.- 28.04.2023. prikazati svima zainteresiranima dio aktivnosti i na riječkom Korzu, uz pozivnicu na glavni događaj.

Radi lakšeg snalaženja i pojašnjenja pojedinih tema koje su obrađene, priredili smo popratne tekstove i mape lokacija pojedinih aktivnosti.

Izlaganja

Kratke crtice

Igrokaz

Radionice

Otvorena vrata laboratorija

Lokacije aktivnosti

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content