Događanje

Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju 2022.

03.05.2022.

09:00

— 18:00

h

_Otvoreni dan Fakulteta

  • Kampus

Nakon pune dvije godine stanke i on-line druženja, Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju se vraća i  ponovno se družimo UŽIVO!! Pripremamo Vam super radionice, puno pokusa, predavanja i znanstvenika koji su jedva dočekali da se ponovno vidimo. Festival znanosti održati će se 2.-7. svibnja 2022. sa temom “Život”, a naš Otvoreni dan će biti 3. svibnja!

Nemojte puno razmišljati i rezervirajte Otvoreni dan OBRI u svojim kalendarima! Vidimo se na najšarenijem danu Odjela za biotehnologiju!

U sklopu Festivala znanosti 2022 čiji program možete pronaći na web stranici (Festival znanosti • Rijeka) i Odjel za biotehnologiju sudjeluje te Vas naši znanstvenici s nestrpljenjem očekuju da pokažu svoje laboratorije i aktivnosti u kojima ćete i Vi moći sudjelovati.

Nakon dvije godine, ponovno se družimo na “Mikroskopiranju” i uz “Svjetleće stanice”, a vidjeti ćemo što su nam pripremili naši kemičari u svijetu “Šarene kemije”. Uživati ćemo u igrokazu “Što sve može moj mozak?” kao i u kratkim predavanjima poput “Slučajna otkrića u kemiji” i “Izrade lijekova pomoću superračunala”. Moći ćemo otkriti koju su procesi oko nas u radionici “(Bio)kemija oko nas” te otkriti koja se otopina nalazi u kojoj epruveti u radionici “Pet bezbojnih otopina u potrazi za identitetom”. Naši znanstvenici otvaraju vrata svojih istraživačkih laboratorija te ćete moći vidjeti što se radi svakodnevno u Laboratoriju za hematopoezu, Laboratoriju za peptidnu kemiju te Laboratoriju za genetiku ponašanja.

To je samo dio šarenog i veselog programa kojeg smo Vam pripremili, a cjelokupni program možete pronaći ovdje. Zbog ograničenja broja ljudi, preporučamo da rezervirate svoje mjesto na radionicama te to možete učiniti putem telefona ili e-maila kod: 

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content