Događanje

Otvoreni dan Fakulteta biotehnologije i razvoja lijekova 2024.

23.04.2024.

09:00

— 18:00

h

_Otvoreni dan Fakulteta

  • Kampus

Otvoreni dan Fakulteta biotehnologije i istraživanja lijekova, Sveučilišta u Rijeci održat će se 23.04.2024. od 09.00 do 18.00 sati, u zgradi sveučilišnih odjela, Kampus Trsat Rijeka u prizemlju te na 2. i 3. katu. Otvoreni dan je manifestacija koja se ove godine organizira po 12. puta, a u kojoj djelatnici i studenti Fakulteta biotehnologije i istraživanja lijekova na jednostavan i interaktivan način pokušavaju približiti zanos široj publici koja će zasigurno pronaći nešto za sebe.

Ove godine tematika Otvorenog dana kao i Festivala znanosti je „Inteligencija“ te smo organizirali radionice i izlaganja ne temu biljaka urbanog okruženja, kemije novca, primjene svjetla u liječenju, izrade bioreaktora kao i reciklažu papira, dok smo za najmlađe posjetitelje priredili igrokaz Što sve može moj mozak, povećanje nevidljivog svijeta oko nas mikroskopom, kao i kemijske te biokemijske pokuse u kojima naši posjetitelji mogu obnoviti, proširiti ili steći nova znanja. Detaljniji raspored svih aktivnosti možete pronaći ovdje.

Sve zainteresirane grupe veće od 5 posjetitelja mogu rezervati svoje mjesto koristeći Google obrazac nakon čega će se organizator povratno javiti s potvrdom detaljnog rasporeda za svaku prijavljenu grupu.

Kako se manifestacija održava kao dio Festivala znanosti u kojoj Sveučilište u Rijeci sudjeluje kao jedan od organizatora, svi posjetitelji su više nego pozvani posjetiti radionice i aktivnosti Fakulteta za fizikuFakulteta za matematiku i Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija kao i smotru Sveučilišnih odjela koja će se održati u lobiju zgrade istoga dana 23.04.2024.

Ekipno natjecanje TETRAGON za učenike trećih razreda srednjih škola iz područja matematike, informatike, fizike i biotehnologije će se održati 23.04.2024., u zgradi sveučilišnih odjela, Kampus Trsat Rijeka.

Radi lakšeg snalaženja i pojašnjenja pojedinih tema koje su obrađene, priredili smo popratne tekstove i mape lokacija pojedinih aktivnosti.

Izlaganja

Kratke crtice

Igrokaz

Radionice

Otvorena vrata laboratorija

Lokacije aktivnosti

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content