Događanje

Noć istraživača 2022.

30.09.2022.

17:00

— 22:00

h

_Ostale aktivnosti

Noć istraživača vraća se u Rijeku, po prvi put nakon 2019. godine, u okviru europskog projekta BLUE-CONNECT u koji je uključeno riječko Sveučilište, a koji je financiran sredstvima programa Obzor Europa.

Noć istraživača održat će se u petak, 30. rujna, od 17 do 22 sata, u Exportdrvu na riječkoj Delti.  

Europska noć istraživača tradicionalno se održava zadnji vikend u rujnu, a osim u Rijeci, ove se godine istodobno održava u još četiri hrvatska grada: Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku, ali i u brojnim drugim europskim gradovima.

Cilj manifestacije jest na jednostavan i razigrani način približiti znanost posjetiteljima te omogućiti svima da na jednu večer postanu znanstvenici i istraživači, što je izraženo i projektnim sloganom: Ja istražujem!

Istraživači Sveučilišta u Rijeci pripremili su bogat i zanimljiv program koji uključuje edukativne i kreativne radionice, eksperimente, predavanja, izložbe, igre i kvizove. Tako će se posjetitelji, između ostalog, moći upoznati s važnosti vinske mušice u istraživanjima, izmjeriti svoj ugljikov otisak, mikroskopirati tumorske stanice i još mnogo toga. ”Čudesni svijet vode”, ”Pogled u nanosvijet”, ”Kemija boje i svjetlosti”, samo su neke od edukativnih i zanimljivih radionica koje su riječki istraživači pripremili za vas.

Svi sadržaji su besplatni i otvoreni svim zainteresiranima, a održat će se u vremenu od 17:00 – 22:00 h u prostoru Exportdrva na Delti. Manifestacija je otvorena za sve dobne skupine, a ulaz se ne naplaćuje.

Cjelokupni program manifestacije dostupan je na mrežnoj stranici projekta jaistrazujem.hr, a informacije o događanjima moguće je pronaći i na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, TikTok).

Osim središnjeg događanja, pozivamo sve zainteresirane i na „zagrijavanje” za Noć istraživača u obliku pub-kviza u riječkom RiverPubu, u srijedu, 28. rujna s početkom u 20.30 sati.

Veselimo se vašem dolasku!

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content