Natječaj za izbor suradničkih radnih mjesta

25.07.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Sveučilište u Rijeci, Fakultet biotehnologije i razvoja lijekova raspisuje natječaj:

1. za izbor jednog (1) suradnika/ce na suradničko radno mjesto asistent/ica iz Interdisciplinarnog znanstvenog područja, polje Biotehnologija u biomedicini, na određeno vrijeme u punom radnom vremenu, kao zamjena za privremeno odsutnu djelatnicu

2. za izbor jednog (1) suradnika/ce na suradničko radno mjesto asistent/ica iz znanstvenog područja Biomedicina i zdravstvo, polje Farmacija, na određeno vrijeme u punom radnom vremenu, za potrebe studija Farmacija

3. za izbor tri (3)suradnika/ce na suradničko radno mjesto viši/a asistent/ica iz Interdisciplinarnog znanstvenog područja, polje Biotehnologija u biomedicini, na određeno vrijeme u punom radnom vremenu

4. za izbor pet (5) suradnika/ce na suradničko radno mjesto asistent/ica iz Interdisciplinarnog znanstvenog područja, polje Biotehnologija u biomedicini, na određeno vrijeme u punom radnom vremenu, za rad na HRZZ projektu mentora kao voditelja projekata, a u okviru Natječaja Hrvatske zaklade za znanost „Razvoj karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“, Natječajni rok DOK-2023-10, i to za sljedeće projekte:

4.1. “Uloga proteina ADAR kod infekcije herpes simpleks virusom 1”, – jedan (1) izvršitelj/ica

4.2. Eikosanoidi izvedeni iz dijete i fenotipi u sepsi” – jedan (1) izvršitelj/ica

4.3.“Dizajn katalitički aktivnih peptida i peptidnih nanostruktura” – jedan (1) izvršitelj/ica

4.4. “Genetska i epigenetska regulacija ponašanja induciranog metamfetaminom u D. melanogaster” – jedan (1) izvršitelj/ica

4.5. “Depresija, samoubojstvo i proteinopatija: rasvjetljavanje odnosa između agregacije i patološkog razvoja” (DeSPERADo) – jedan (1) izvršitelj/ica

Svi kandidati na natječaj moraju ispunjavati uvjete propisane Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/22), Statutu Sveučilišta u Rijeci i drugim odgovarajućim Pravilnicima Sveučilišta te Pravilnika Fakulteta biotehnologije i razvoja lijekova.

Kandidati na natječaj za radno mjesto pod rednim brojem 1. – 3. za izbor na suradničko radno mjesto prilažu:

-potpisanu prijavu na natječaj, životopis, presliku identifikacijske isprave, preslika diplome o završenom odgovarajućem diplomskom ili integriranom studiju (razina 7.1.) (iz područja biomedicinskih i/ili prirodnih znanosti srodnih interdisciplinarnom području biotehnologije u biomedicini i istraživanju lijekova, dok se za radno mjesto pod rednim brojem 2. zahtjeva diploma studija Farmacije), dokaz o ukupnom prosjeku ocjena na prethodnim razinama studija (prijediplomskom, diplomskom ili integriranom studiju) koji osigurava upis doktorskog studija (3.5), (za izbor na suradničko radno mjesto asistent),  presliku dokaza o stečenom akademskom stupnju doktora znanosti (iz područja biomedicinskih i/ili prirodnih znanosti srodnih interdisciplinarnom području biotehnologije u biomedicini i istraživanju lijekova) (za izbor na suradničko radno mjesto viši asistent), prikaz dosadašnjega stručnog (npr. nastavnog, institucijskog, društveno angažiranog i slično) i znanstveno-istraživačkog rada s popisom radova kao i motivacijsko pismo u kojem kandidat predlaže svoj mogući doprinos razvoju institucije (za izbor na suradničko radno mjesto viši asistent) te barem jedno pismo preporuke prethodnih poslodavaca/mentora/suradnika, (za izbor na suradničko radno mjesto viši asistent), te drugi eventualni dokazi o ispunjavanju uvjeta.

Kandidati na natječaj za radno mjesto pod rednim brojem 4., (4.1.- 4.5). za izbor na suradničko radno mjesto moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

Obvezni uvjeti:

– završen odgovarajući diplomski ili integrirani studij iz područja biomedicinskih i/ili prirodnih znanosti srodnih interdisciplinarnom području biotehnologije u biomedicini i istraživanju lijekova)

– ukupan prosjek ocjena na prethodnim razinama studija (prijediplomskom, diplomskom ili integriranom studiju) koji osigurava upis doktorskog studija (3.5)

Dodatni kriteriji za kandidate po pojedinom projektu:

4.1. “Uloga proteina ADAR kod infekcije herpes simpleks virusom 1”

poželjno iskustvo u tehnikama molekularne biologije (PCR, rekombinantna DNA tehnologija, analize proteina, DNA i RNA, stanična kultura)

4.2. Eikosanoidi izvedeni iz dijete i fenotipi u sepsi”

-poželjno iskustvo u tehnikama molekularne biologije, analitička kemija, ili in vivo sustavi modela

4.3. Dizajn katalitički aktivnih peptida i peptidnih nanostruktura”

– iskustvo u karakterizaciji peptidnih nanostruktura,

– odlične komunikacijske vještine na engleskom jeziku (prezentacije na konferencijama, međunarodno iskustvo)

4.4.Genetska i epigenetska regulacija ponašanja induciranog metamfetaminom u D. melanogaster”

-iskustvo u znanstveno-istraživačkom radu, autorstvo na znanstvenim člancima, izlaganja na znanstvenim konferencijama i nagrade i priznanja za znanstveno-istraživački rad

4.5.Depresija, samoubojstvo i proteinopatija: rasvjetljavanje odnosa između agregacije i patološkog razvoja” (DeSPERADo)

– izvrsno poznavanje engleskog jezika koje se dokazuje znanstvenim aktivnostima koje se izvode na engleskom jeziku i/ili diplomskim radom napisanim na engleskom jeziku

– prethodna nagrada za izvrsnost na studiju i/ili znanosti

Kandidati na natječaj za radno mjesto pod rednim brojem 4. (4.1.- 4.5). za izbor na suradničko radno mjesto prilažu:

-potpisanu prijavu na natječaj, životopis, presliku identifikacijske isprave, preslika diplome o završenom odgovarajućem diplomskom ili integriranom studiju, dokaz o ukupnom prosjeku ocjena na prethodnim razinama studija (prijediplomskom, diplomskom ili integriranom studiju) koji osigurava upis doktorskog studija (3.5), te dokazi o ispunjavanju dodatnih kriterija.

Kandidati kojima hrvatski jezik nije materinji moraju priložiti i dokaz o poznavanju hrvatskog jezika, razina (B2) prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike. Kandidati koji su studij završili izvan Republike Hrvatske moraju dostaviti rješenje o stručnom priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije ili dokaz o pokretanju postupka za stjecanje istog.

S kandidatima koji podnesu pravovremenu i urednu prijavu te ispunjavaju formalne uvjete natječaja, Fakultet biotehnologije i razvoja lijekova Sveučilišta u Rijeci može provesti testiranje i/ili razgovor radi provjere znanja i sposobnosti potrebnih za obavljanje poslova i zadataka radnog mjesta za koje se natječu.

Prijave na natječaj mogu dostaviti osobe oba spola.  

Smatrati će se da je kandidat koji se ne odazove testiranju/razgovoru povukao prijavu na natječaj te se više neće smatrati kandidatom. Izabrani kandidat obvezan je dostaviti svjedodžbu o zdravstvenoj sposobnosti ovlaštenog liječnika medicine rada (za prvi izbor na Sveučilištu). Fakultet zadržava pravo da ne izvrši izbor niti jednog kandidata na natječaj.

Kandidat koji ostvaruje prednost pri zapošljavanju, temeljem posebnih propisa, dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, te uz prijavu na natječaj priložiti sve dokaze koje posebni propisi određuju za ostvarivanje prava na prednost pri zapošljavanju. Takvi kandidati ostvaruju prednost pri zapošljavanju po predmetnom natječaju u odnosu na ostale kandidate, pod istim uvjetima utvrđenim natječajem, na temelju uredne, potpune i pravovremene prijave na natječaj, pod uvjetom da zadovoljavaju sve uvjete natječaja(https://uprava.gov.hr/o-ministarstvu/ustrojstvo/uprava-za-sluzbenickeodnose/zaposljavanje/prednost-pri zaposljavanju/738)

Prijavom na natječaj prijavitelji su izričito suglasni da Sveučilište u Rijeci kao voditelj zbirke osobnih podataka može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu provođenja natječajne procedure, sukladno odredbama Opće Uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18).

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave natječaja, osim za radna mjesta pod rednim brojem 2. (asistent Farmacija) te 4.- podoznaka 4.1. i 4.3. čiji rok za podnošenje prijava je 45 dana od dana objave natječaja.

Prijave se podnose putem elektroničke pošte ured@biotech.uniri.hr u PDF formatu, uz naznaku i puni opis radnog mjesta za koji se prijavljuje.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

O rezultatima natječaja pristupnici će biti obaviješteni u roku 10 dana od završetka izbora na internetskoj stranici Fakulteta biotehnologije i razvoja lijekova.

Skip to content