Otvoreni dan

Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju, Sveučilišta u Rijeci održat će se 25.04.2017. od 10.00 do 20.00 sati, u zgradi sveučilišnih odjela, Kampus Trsat na 2. i 3. katu te je manifestacija koja se ove godine organizira po 5. puta. Na ovaj način djelatnici i studenti Odjela za biotehnologiju na zanimljiv i interaktivan način pokušavaju približiti svijet zanosit širokoj publici koja će zasigurno pronaći nešto za sebe.

Ove godine tematika Otvorenog dana kao i Festivala znanosti je „Vrijeme“ te smo za najmlađe organizirali radionice: Igraonica, Tko je jači: Imuni sustav ili virusi? te Mikroskopiranje. Nešto stariji mogu posjetiti: Šarenilo kemije, Forenziku ili Prirodu u službi čovjeka. Detaljni raspored svih aktivnosti možete pronaći ovdje.

Sve zainteresirane grupe mogu rezervati svoje mjesto na: jkosanovic@uniri.hr.

Kako se manifestacija održava kao dio Festivala znanosti u kojoj Sveučilište u Rijeci sudjeluje kao jedan od organizatora, svi posjetitelji su više nego pozvani posjetiti radionice i aktivnosti Odjela za matematiku i Odjela za informatiku kao i smotru Sveučilišnih odjela koja će se održati u lobiju zgrade. Detaljni objedinjeni raspored aktivnosti svih Odjela možete pronaći ovdje.
 
Ekipno natjecanje TETRAGON za učenike trećih razreda srednjih škola iz područja matematike, informatike, fizike i biotehnologije će se održati 25.04.2016., u zgradi sveučilišnih odjela, Kampus Trsat. Više informacija o događaju možete pronaći ovdje.

Djelatnici i studenti Odjel za biotehnologiju će 24.04.2017. i 25.04.2017. u periodu od 10.00 do 12.00 sati prikazati svim zainteresiranim dio aktivnosti i na riječkom Korzu, uz pozivnicu na glavni događaj.

Radi lakšeg snalaženja i pojašnjenja pojedinih tema koje su obrađene, priredili smo popratne tekstove i mape lokacija pojedinih aktivnosti.
Radionice:
 
Tko je jaci - imuni sustav ili virusi
 
Mikroskopiranje
 
Igraonica za najmlađe


Pokazni pokusi u izvedbi studenta:
 
Šarenilo kemije

Forenzika

Priroda u službi čovjeka


 
Otvorena vrata znanstveno istraživačkih laboratorija:
 
Laboratorij za bihevioralnu genetiku
Kako mušice uče, spavaju i pamte…
 
Laboratorij za molekularnu imunologiju
Racunala - prozor u svijet molekula
 
Laboratorij za sistemsku biomedicinu i genomiku
Kako uzgojiti tumorske stanice?
 
Laboratorij za hematopoezu
Što je krv?

 
Kratka znanstvena izlaganja:
 
Studenti u svijetu znanosti

Istraživanja na vinskim mušicama

 
Ekologija vode

Male čestice u zraku koje udišemo


 
Lokacije aktivnosti:
 

Suteren
 
2. kat zgrada Sveučilišnih odjela

 
3. kat zgrada Sveučilišnih odjela
 
Vizual Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju 2016.

Galerija Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju 2013. 
Galerija Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju 2014. 
Galerija Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju 2015.
Galerija Otvoreni dan Odjela za biotehnologiju 2016.